Text 679 2000-04-05 22:12 19 rader av Michael Cronsten <1> Mottagare : Uppfinningar! Ärende : Bakåtuppfunnen tvål ---------------------------- Helt oavsiktligt försökte jag reverse-engineera en tvål härom dan. Det var ingen trevlig upplevelse kan jag avslöja. När tvålen vid tvättstället blir för liten att handskas med brukar jag klämma fast den vid den nya tvålen och låta den torka fast där, så går den inte till spillo. Ibland låter jag gamla och nya tvålen ligga i blöt en stund för att fusionen ska bli hundraprocentig. Men den där dan glömde jag tvålen i blöt hela dan. Sen när jag kollade så hade den nya tvålen löst upp sig delvis, och var nu omgiven av kompakt slem som var större än själva tvålen. Mycket äckligt, man kan fråga sig vad tvålarna tillverkas av. Antagligen animaliskt fett, men eftersom det är fett (någon som provat att tvätta oljiga/skitiga händer i margarin; väldigt effektivt, men sen, hur får man bort fettet?), det är väl här som slemmet kommer in kan jag tänka. Det ser nog till att fettet inte får fäste i skinnet. Det jag undrar över är iaf, vad består det äckliga slemmet av? Mvh Mi Cro / tittar hellre på ostinnevånare i microskåp (Text 679 (1202607) av Michael Cronsten)
Text 680 2000-06-03 13:16 13 rader av Michael Cronsten <1> Mottagare : Uppfinningar! Kommentar till text 678 av Michael Cronsten Ärende : Extra minne som extraminne ----------------------------------- MC> Sen sitter jag och väntar på att PC-CARD-baserade hårddiskar ska bli MC> lite större, nu ligger maxgränsen vid 1 gig har jag för mig. Såg i en datakatalog härom månaden att det nu finns tumsstort extraminne i form av en USB-kontakt, bara att stoppa in i datorn eller USB-huben. Tyvärr är minneskapaciteten än så länge begränsad till 64 kbytes, men det väntas komma 0,5 och 1 meg i höst. Fördelen är förstås att det går flytta mellan olika datorer. Mvh Mi Cro (Text 680 (1207373) av Michael Cronsten)
Text 681 2000-07-13 22:59 22 rader av Michael Cronsten <1> Mottagare : Uppfinningar! Ärende : Cyber-IT-guytoy ------------------------ Detta hittade jag i ett nyhetsbrev på webben: TRÅDLÖST HANDBURET FÖR TONÅRINGAR Den ser ut som en färgglad walkie-talkie med svartvit LCD-skärm och ett litet tangentbord och har en mängd funktioner som ska attrahera konsumenter i åldern 12-16 år. Cybiko som apparaten kallas, kan liknas vid en korsning mellan en handburen dator och Nintendos Game Boy. Förutom att apparaten ska hjälpa ungdomar att organisera sina liv, kan den användas som spelmaskin och framförallt ett kortdistans chatt-verktyg. Cybiko- apparater kan nämligen kommunicera med varandra på ett avstånd upp till 90 meter. En kortplats gör det möjligt att integrera en MP3-spelare och att trådlöst skicka MP3-filer till andra Cybiko-användare. För 129 dollar kan man köpa en Cybiko i USA. [MA] (http://www.cybiko.com) (Text 681 (1209726) av Michael Cronsten)
Text 682 2000-08-11 20:17 17 rader av Michael Cronsten <1> Mottagare : Uppfinningar! Ärende : Lättvikt (pops when folded) ------------------------------------ Ursäkta mig om jag deja voyerar, men jag tror att jag _inte_ tagit upp detta förut (annars beder jag om ur-sekt). Kan det löna sig att fylla sån där paketeringsplast med luftfyllda celler (vad det nu heter) med en annan gas än luft, och som är icke brännbar och lättare än luft? Exempelvis för att skicka en cd-skiva, som då väger 20 istf 100 gram (billigare porto). Jag antar att för tungare saker, som tex. en bildskärm eller hård disk så kan knappast förpackningsmaterialets negativa vikt göra någon större skillnad, men för lättare saker bör det spela roll. Man kan tänka sig att man öppnar ett brev från CD-Klubben och glatt slänger ifrån sig skyddsplasten för att stoppa CD:n i sin DVD-spelare, och förpackningsmaterialet ramlar då genast upp i taket (det gäller att se upp). Mvh Mi Cro / 90-grams microhindenburgare (Text 682 (1211245) av Michael Cronsten)
Text 683 2000-09-20 23:14 8 rader av Michael Cronsten <1> Mottagare : Uppfinningar! Ärende : Nollsummespelet Foucaultpendelur ----------------------------------------- Hur var det med en sån foucaultpendel, alltså en åtskilliga meter lång pendel som hänger fritt. Blir den självsvängande, isåfall borde den kunna driva en evighetsklocka? Mvh Mi Cro / tänkte inte på det (Text 683 (1213551) av Michael Cronsten)
Text 684 2000-10-27 16:31 23 rader av Michael Cronsten <1> Mottagare : Uppfinningar! Kommentar till text 8537 av Sigvard Lingh Ärende : På luft ---------------- SL> En fransk uppfinnare har konstruerat en bilmotor som drivs med SL> komprimerad luft. En stadsbil som drivs av den endast 35 kilo tunga SL> luftmotorn kommer att visas på en bilmässa i Johannesburg i dagarna. SL> Bilen som väger 700 kilo, uppges kunna köra 20 mil på en fylld SL> lufttank och nå en topphastighet av 130 kilometer i timmen. Bilen kan SL> finnas på marknaden i juni nästa år. Kan detta verkligen vara sant? Luften måste isåfall vara extremt komprimerad, så den är flytande? Det måste gå åt bra med energi till att komprimera luften. Undrar vad literpriset på komprimerad luft är? En liter flytluft väger typ 75 kilo? SL> Sedan ska det bli ytterst intressant att se hur staten ska kunna SL> motivera beskattning av luft. Staten har bra redskap i alla politiker som dräller omkring i media och i verkligheten, och de brukar ha god fantasi att hitta på fallskärmar och annat skumt. Så luftskatt bereder dem nog föga besvär. Mvh Mi Cro / bluftfrakturor (Text 684 (1215257) av Michael Cronsten)